zaterdag 4 januari 2014

How to: Begin a better school year!

Heeii! Het is de laatste weekend van de vakantie, huilen dit. 
Maar het nieuwe jaar is begonnen, dus ook een nieuw schooljaar, zonder stress, met vrije tijd, gewoon vlekkeloos. 
Ik ga jullie een aantal tips geven! 

- Zorg goed voor jezelf. Oké, whuuutt. Je moet zorgen dat je goed eet en genoeg slaap krijgt, anders lukt het je helemaal niet! Sporten is dan ook erg belangrijk want dat verminderd je stress.
Om je slaappatroon weer terug te vinden moet je 2 dagen van tevoren vroeger naar bed gaan en het maakt niet uit of je laat slaapt, zolang je maar in bed ligt. Dan ook je wekker rond een uur of 10 uur zetten i.p.v. ong. 12 uur

- Streef naar een bepaald tijdstip. Als je om 4 uur klaar wilt zijn, zodat je wat anders kan doen werk je sneller. Ik heb zelf dat ik altijd 8 uur klaar wou zijn en 2 uur niks ging doen, dan ook echt niks en dan deed ik 2 dingetjes en om m'n mobiel en weer wat doen en weer op m'n mobiel, veel te langzaam dus!


- Geordende werken.  Als alles netjes is en ruimte heb, kan je veel beter werken en dus ook sneller. Ook moet je niet alles tegelijk doen dan raak je helemaal door de war.
- Anti-elektronica.  Als je je mobiel, iPad en/of laptop in de buurt hebt, raak je heel snel afgeleid en dat willen we niet. ;P

- Maak een schema.  Nu kan je precies zien wat je allemaal moet doen en wanneer weer en als je dat af heb kun je dat lekker wegstrepen!

-Beloon jezelf. Dit kan door een pauze, maar ook na een week hard werken even lekker met je vriendinnen gaan shoppen!

- Study music. Dit klinkt echt raar, dat vond ik ook toen ik het voor het eerst hoorde, maar het helpt wel. Het brengt je hersenen op ''alfa-stand'' dat houdt in dat je rustiger wordt en je hersenen andere golven maken zodat je je beter kan concentreren. Op Youtube kan je heel veel studymusic vinden!
Klik hier om een studymusic te vinden


Dit waren wat tips om het schooljaar goed te beginnen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Je mag linkje achterlaten in reactie's & 'k vind robots wel oké, dus je hoeft niet te 'bewijzen' dat je geen robot bent :p.

xox