vrijdag 5 september 2014

#Beautyfriday | Puistjes verminderen én voorkomen!

Heeii! Dit kennen jullie allemaal wel! Puisten. Wat een kwnoindce dingen, waarom bestaan ze überhaupt? En dan komen ze net op de verkeerde momenten, maar wees eerlijk: Wanneer komen ze wél op het goede moment? Ik heb rondgekeken op 't internet, heb al mijn tijdschriften er even bij gepakt én ben in winkels gaan kijken. Ik ga jullie vandaag tips geven om puisten te verminderen en vertel wat mijn routine is.
Veel plezier met lezen :)

Reinig je gezicht!
Deze is zo vanzelf sprekend, maar zo waar! Er zijn verschillende soorten reinigingsgels die speciaal voor een zuiverde huid is. Hierbij hoort ook make-up er goed af halen.
Bij de Kruidvat en Hema heb je altijd kans van slagen! Bij de Body Shop hebben ze ook fijne doekjes om je gezicht te reinigen.

Stomen
Éen keer in de week stomen is ook erg goed voor je! Hierdoor reinig je je poriën en dus een goede manier om puistjes te bestrijden.

Scrub it, oh yeah
1 tot 2 keer in de week scrubben is ook zó goed voor je huid! Hierdoor verwijder je ook mee-eters!

Dagcrème
Ook een dagcrème is goed voor je huid. Zorg wel dat je een goede dagcrème hebt, die speciaal voor een onzuivere huid is! Dit smeer je dus elke dag op, nee joh, die meen je niet.

Shop een s.o.s.-stick.
Dit is een speciale stick voor beginnende puistjes. Als je er een ziet, gelijk aanstippen en ze zijn snel weer weg! Mega handig dus.

Gebruik een reinigend masker.
Zoals jullie vast wel weten kan je 1x per week een masker gebruiken, dus dit lijkt me vanzelfsprekend. De clear skin mask van Dr. Van der Hoog is een masker speciaal voor een vette onzuivere huid. In plaatst van een reinigend masker kun je ook aspirine met wat water mixen en op de plekke waar je acné hebt insmeren. Een tweede optie is honing 20 minuten in laten trekken op e gezicht, zorg wat dat je haren goed uit je gezicht is!


Géén tandpasta
Tandpasta droogt je huid alleen maar uit en vergroot kansen tot een infectie. Dus deze oude 'beautytip' is niet waar! Haal anders bij de apotheek een crème voor puistjes dat het beste voor jou is.

Gebruik zo weinig mogelijk foundation!
Foundation is ook een boosdoener hoor. Het lijkt fijn, omdat je je puistjes ermee kan bedekken, maar het wordt er alleen maar erger van! Ik heb héél lang geen foundation gedragen en toen ik één keer foundation droeg en het er 's avonds netjes weer afhaalde, zag ik al gelijk verschil.

Knijp je puistjes niet uit!
Je zal wel denken, whut? Maar als je ze uitknijpt kan de rest van je lichaam ook besmetten en meer kans op meer puistjes. Als je écht geen geduld hebt en liever nog een extra hebt, kan je beter met twee wattenstaafjes uitknijpen.

Drink water water water!
Deze tip is ook erg belangrijk! Je kan heel leuk allemaal spul op je gezicht doen, maar water helpt heel veel meer. Puistjes komen van binnen uit en water reinigt je lichaam aan de binnenkant. Drink 1,5 tot 2 liter.

Relaxxx
Het schijnt dat als je veel stress hebt, dit ook puistjes verergert. Neem elke dag een uur voor jezelf om iets te doen dat je leuk vind!

Verschoon om de week je kussensloop.
Dit is erg belangrijk! Het is ook het beste als je na 3/4 dagen je kussen omdraait, zodat de kant waar je eerst met je hoofd op lag, nu naar het matras 'kijkt'.

Eet gezond
Die chocola, friet en wat dan ook, maken je huid écht niet mooier. Kies voor iets gezonds als fruit, nootjes, etc.Als je heel erg last hebt van acné, kun je ook altijd langs je huisarts langs.En hier komt mijn routine voor een zuivere huid :)

Maandag:
's Ochtends begin ik met een glas water, daarna ga ik douche en neem ik gelijk de scrub mee van de Hema, Your Face Will Be Super Clean
Na het douchen doe ik, ook van de Hema, een soort dagcrème op: Your Face Needs Me Too
Gedurende de dag drink ik water.
's Avonds reinig ik me gezicht met Your Face Will Be Washed Gently ook van de Hema. Als ik me gezicht gereinigd heb, smeer ik Benzoylperoxide Hydrogel op de puistjes. Deze is te halen bij de apotheek. Hierna neem ik nog een glas water

Vrijdag:
's Ochtends begin ik met een glas water, daarna ga ik me gezicht  reinigen met Your Face Will Be Washed Gently van de Hema
Daarna doe ik een soort dagcrème op: Your Face Needs Me Too
Gedurende de dag drink ik water.
's Avonds neem ik een stoom. Na de stoom ga ik me gezicht scrubben van de Hema,  Your Face Will Be Super Clean. Daarna doe ik de soort van dagcreème op van Hema, Your Face Needs Me Too. Ten slotte doe ik net voordat ik ga slapen, de Benzoylperoxide Hydrogel  op. Hierna drink ik nog een glas water.

Overige dagen :
's Ochtends begin ik met een glas water, daarna ga ik me gezicht reinigen met Your Face Will Be Washed Gently van de Hema
Daarna doe ik een soort dagcrème op: Your Face Needs Me Too
Gedurende de dag. drink ik water
's Avonds reinig ik me gezicht met Your Face Will Be Washed Gently van de Hema. Als ik me gezicht gereinigd heb, smeer ik Benzoylperoxide Hydrogel op de puistjes. Deze is te halen bij de apotheek. Daarna neem ik nog een glas water
Op woensdag wordt mijn kussen verschoond en op Zondag, kantel ik 'm.Ik hoop dat jullie het een leuk artikel vonden! Laat het weten in de comments.
Liefs, xoxo
Don't forget me to follow on Bloglovin


6 opmerkingen:

 1. Superhandig! Zelf heb ik best wel veel last van acné, dus tips komen altijd wel van pas. Ook erg leuk geschreven!x
  Jorineslife.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superhandig artikel!

  Liefs,
  Eva ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb je genomineerd voor Sunshine blogger award, neem een kijkje op m'n blog zodat je de blogpost kan lezen

  http://lifestyleblondiee.blogspot.nl/

  x meike

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk artikel! liefs irene

  www.madebyirenelouise.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg handig! Aangezien ik nogal veel last heb van puistjes...
  Tja... Dus bedankt voor de tips eigenlijk ;)
  xx
  juliavanloo.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Je mag linkje achterlaten in reactie's & 'k vind robots wel oké, dus je hoeft niet te 'bewijzen' dat je geen robot bent :p.

xox