zondag 23 maart 2014

How to: inspiratie krijgen!?

Voor bloggers, schrijfers of wat dan ook, is inspiratie krijgen nog wel eens een groot probleem. Je hebt je lezers en je moet wat schrijven, maar wat!? Ken je ook dit probleem of ben je gewoon nieuwschierig? Lees dan verder, want ik heb behoorlijk wat tips voor jullie! Oh yeah :)

♥ wandelen. Ga naar buiten en geniet van de natuur. Zorg dat je een open mind hebt, zodat je jezelf kan openstellen om je te laten inspireren. Kijk, luister, voel enz. maak gebruik van al je zintuigen. Neem een fototoestel mee en leg alles vast wat je inspireert. Je kan dit ook doen tijdens het fietsen naar school of uit school. Ik doe dat wel altijd het eerste/laatste stukje als ik even alleen fiets.


♥ een foto zegt meer dan duizend woorden. Zoek een plaatje op pinterest, instagram of weheartit en laat je erdoor inspireren. misschien zijn het quotes.Wat zie je? Wat is het verhaal achter de foto? Fantaseer erop los! EN begin te schrijven♥ Onthoud je dromen. Ja, dit is een leuke, want je moet wel weten wát je gedroomd hebt! Maar toch kan je er veel inspiratie voor opdoen.♥ woordassociatie. Pak een woord, bijvoorbeeld zon. Schrijf dit woord in het midden van een leeg vel en schrijf hier zo snel mogelijk allemaal woorden om heen waar je meteen aan moet denken bij het woord ‘zon’. Deze tips vind ik zó handig!

♥ verbeeldingskracht. Bedenk bijvoorbeeld hoe het zou zijn als we allemaal in een andere dimensie leven en wat voor rare dingen er zijn en wat is er dan niet meer? Fantasie is echt een van het grootste inspiratiebron!

♥ luister naar muziek. Muziek is erg inspirerend. Een zin uit de tekst kan je aan het denken zetten, maar het kan ook zijn dat het gevoel van de muziek je zo raakt, dat je iets over dat gevoel wilt schrijven. Laat je gevoel en emoties in de vrije loop, er komt vast iets moois uit.


♥ Neem even pauze. Je kan niet aan een stuk doorschrijven. Het is wel handig als je een notebook mee hebt zodat je een idee op kan schrijven en hem niet vergeet!

♥ pak een boek of een tijdschrift en haal daar random woorden uit. Kan je een zin van deze woorden maken? Of misschien inspireren deze woorden je wel tot een verhaal!

De allerlaatste belangrijke tip is: wacht niet tot je inspiratie hebt, ga schrijven tot de inspiratie komt! Maakt niet uit dat het een slecht verhaal is, het hoeft niet meteen perfect te zijn.

Dit zijn de tips hoe je het best inspiratie voor kan krijgen! Hopelijk hebben jullie er wat aan. Ik wel!
Liefs,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Je mag linkje achterlaten in reactie's & 'k vind robots wel oké, dus je hoeft niet te 'bewijzen' dat je geen robot bent :p.

xox