zondag 12 januari 2014

How to: Geld (be)sparen

Heyhoii! We kennen dit bijna allemaal wel, we hebben begin van de maand 50 euro gekregen en aan het eind hebben we bijna niks meer over en we weten niet eens waaraan!
Ik ga jullie vandaag dan wat tips geven zodat je geld kan besparen! :D♥ Geef niet meet geld uit dan nodig.
Als je iets wilt kopen, bedenk dan eerst goed of je het wel echt nodig hebt en of je het niet kan overslaan.

♥ Geld opzij leggen.
Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je na het einde van elke maand 50% opzij legt. Misschien dat het eerst heel weinig is, maar na verloop van tijd zie je toch dat je veel meer geld hebt!

♥ Spaar voor iets.
Als je een doel hebt, lukt het altijd beter! Wil je die mooie sonycamera kopen, dan ben je voorzichtiger met je geld. Of als je 100 euro wilt hebben voor een 'noodgeval' kan je 100 euro sparen en opzij zettten.

♥ Werk meer, verdien meer.
Als je werkt krijg je ook geld! Als je een tijd ergens gewerkt hebt, dan heb je flink wat geld op je rekening!

♥ Koop iets van verdient geld.
Oke, van je kleedgeld koop je kleding. Maar wil je make-up kopen, kan je het best wat van je verdiende geld kopen en niet van je zakgeld. Zo spaar je vooral je zakgeld.

Pinnen!
Als je je geld op de rekening hebt staan, heb je meer overzicht. Als je bijvoorbeeld 10euro in je portemonnee hebt, en het is er na een tijdje niet meer, heb je het uitgegeven of kwijtgeraakt.
Toen ik deze tip gelezen had, ben ik dat zelf ook gaan doen. Ik heb natuurlijk wel wat cash, want dat komt altijd wel handig uit.

Let op kortingen of aanbieding.
Wat willen we nou liever dan geld besparen! Dus je kan er echt wat mee bespare .

♥ DIY's.
Als je allerlei dingen zelf maakt, kan dat echt veel geld schelen. Dus zoek eens wat leuke DIY's en ga geld besparen!


Geniet.
Wanneer je geld bespaart betekent niet dat je helemaal niks meer mag kopen! Als je iets koopt mag je er blij mee zijn en van genieten! :D

Hebben jullie nog tips hoe jullie geld besparen?
Insprired by: Girlscene

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Je mag linkje achterlaten in reactie's & 'k vind robots wel oké, dus je hoeft niet te 'bewijzen' dat je geen robot bent :p.

xox